Netwerk Kabel

Een netwerkkabel sluit elektronische apparaten aan op een netwerk. Een netwerkverbinding is vaak stabieler, sneller en beter beveiligd dan een draadloze. Denk hierbij aan een UTP kabel, FTP kabel of een CAT5 netwerkkabel.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende netwerkkabels. De verschillende soorten worden CAT genoemd en geven de snelheid van de dataoverdracht aan.

  • CAT5E: 100/1000 Mbps
  • CAT6: 100/1000 Mbps
  • CAT7: 10/100/1000 Mbps

Welke moet ik kiezen?

Het hangt er natuurlijk vanaf voor welk doeleinde je de netwerkkabel wilt gebruiken. Gemiddeld gezien wordt de CAT6 het meest gebruikt voor thuis. Deze kabel heeft een prima snelheid om een goede verbinding te garanderen. Ook hangt de omgeving af voor het soort netwerkkabel. Wordt de netwerkkabel gebruikt in een omgeving met veel storingsfactoren? Dan kun je beter kiezen voor een FTP netwerkkabel. Voor thuisgebruik volstaat de UTP netwerkkabel.

Je Netwerk Kabel online kopen

Bij Kabelspecialisten bestel je makkelijk en voordelig je Netwerk Kabel online. Vóór 22.00 uur besteld? Als we de kabel op voorraad hebben dan heb je ‘m de volgende dag in huis. Tenzij de volgende dag een zon- of feestdag is. Dan duurt het iets langer. Vragen over een Netwerk Kabel? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

Jouw netwerkkabel koop je online bij Kabelspecialisten!

Trusted shops  Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  V-pay   Afterpay